Ben je op zoek naar een nieuwe verwarming voor je huis of kantoor? Overweeg dan eens om een elektrische kachel te kopen. Elektrische kachels zijn efficiënter en milieuvriendelijker dan traditionele kachels en kunnen je veel geld besparen op je energierekening. Maar wat kost een elektrische kachel? En welke factoren beïnvloeden de prijs? In dit artikel beantwoorden we al je vragen over de prijs van elektrische kachels.

Wat Kost Een Elektrische Kachel?

De prijs van een elektrische kachel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van een elektrische kachel:

 1. Type kachel: Er zijn verschillende soorten elektrische kachels op de markt, waaronder convectorkachels, stralingskachels en keramische kachels. Elk type kachel heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, en de prijs kan variëren afhankelijk van het type kachel dat je kiest.
 2. Grootte van de kachel: Hoe groter de kachel, hoe hoger de prijs. Als je een grote ruimte wilt verwarmen, heb je een grotere kachel nodig, en dit kan invloed hebben op de prijs.
 3. Merk: Net als bij andere producten zijn sommige merken duurder dan andere. Kachels van bekende merken zijn vaak duurder dan kachels van minder bekende merken.
 4. Kenmerken: Sommige kachels hebben extra functies, zoals een thermostaat, een timer of een afstandsbediening. Deze extra functies kunnen de prijs van de kachel verhogen.

Wat Kost Een Elektrische Kachel Gemiddeld?

De prijs van een elektrische kachel kan variëren van enkele tientjes tot honderden euro’s, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Gemiddeld kost een elektrische kachel tussen de €50 en €300. Hier zijn enkele voorbeelden van de prijzen van verschillende soorten elektrische kachels:

 • Convectorkachel: €50 – €200
 • Stralingskachel: €70 – €300
 • Keramische kachel: €100 – €300

Hoe Kan Je Geld Besparen Op Een Elektrische Kachel?

Hoewel elektrische kachels duurder kunnen zijn dan traditionele kachels, zijn ze vaak efficiënter en kunnen ze je geld besparen op je energierekening. Hier zijn enkele tips om geld te besparen bij het kopen van een elektrische kachel:

 • Koop een kachel van een minder bekend merk: Kachels van minder bekende merken kunnen vaak net zo goed zijn als kachels van bekende merken, maar zijn vaak goedkoper. Kijk dus niet alleen naar de bekende merken, maar overweeg ook de minder bekende merken.
 • Koop een kachel met alleen de noodzakelijke functies: Extra functies zoals een thermostaat, timer of afstandsbediening kunnen handig zijn, maar ze verhogen ook de prijs van de kachel. Kies dus alleen voor de functies die je echt nodig hebt.
 • Kies de juiste maat kachel: Als je een kachel koopt die te groot is voor de ruimte, verbruikt deze meer energie dan nodig is. Kies dus een kachel die past bij de grootte van de kamer die je wilt verwarmen.
 • Kijk naar aanbiedingen en kortingsacties: Elektrische kachels worden vaak verkocht met korting of tijdens uitverkoopperiodes. Houd de aanbiedingen en acties van winkels in de gaten om de beste deal te vinden.

Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal van de veelgestelde vragen:

Wat zijn de voordelen van een elektrische kachel?

Elektrische kachels zijn efficiënter en milieuvriendelijker dan traditionele kachels, en kunnen je geld besparen op je energierekening. Bovendien zijn ze veiliger omdat er geen open vlam is.

Hoeveel kost een elektrische kachel gemiddeld?

De prijs van een elektrische kachel varieert afhankelijk van het type, de grootte, het merk en de extra functies. Gemiddeld kost een elektrische kachel tussen de €50 en €300.

Hoe kan ik geld besparen op de aankoop van een elektrische kachel?

Je kunt geld besparen op de aankoop van een elektrische kachel door te kiezen voor een kachel van een minder bekend merk, alleen te kiezen voor de noodzakelijke functies, de juiste maat kachel te kiezen en aanbiedingen en kortingsacties in de gaten te houden.

Conclusie:

Als je op zoek bent naar een nieuwe verwarming voor je huis of kantoor, overweeg dan eens om een elektrische kachel te kopen. De prijs van een elektrische kachel varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type kachel, de grootte, het merk en de extra functies. Gemiddeld kost een elektrische kachel tussen de €50 en €300. Door de juiste maat kachel te kiezen, te kijken naar aanbiedingen en kortingsacties en alleen te kiezen voor de noodzakelijke functies, kun je geld besparen op de aankoop van een elektrische kachel.