Als de temperaturen dalen en de winter aanbreekt, is er niets beter dan te ontspannen bij een warm vuur. Een pelletkachel is een geweldige optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een energiezuinige en duurzame manier om hun huis te verwarmen. Maar wat is de beste kleine pelletkachel? Met zoveel opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke kachel het beste bij uw behoeften past. In dit artikel zullen we de top 5 beste kleine pelletkachels van 2023 bespreken en u helpen bij het maken van de beste keuze.

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een soort kachel die brandstof gebruikt in de vorm van pellets, die meestal zijn gemaakt van houtafval. Pelletkachels hebben een automatisch voersysteem dat de pellets in de kachel laat vallen en verbrandt om warmte te produceren. Deze kachels zijn een energiezuinig alternatief voor traditionele houtkachels en open haarden.

Voordelen van een kleine pelletkachel

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een kleine pelletkachel, waaronder:

 • Energiezuinig: pelletkachels zijn energiezuiniger dan traditionele houtkachels en open haarden.
 • Duurzaam: pelletkachels gebruiken gerecycled houtafval als brandstof, wat ze duurzamer maakt dan andere verwarmingsopties.
 • Gemakkelijk te gebruiken: pelletkachels hebben een automatisch voersysteem, wat betekent dat u geen hout hoeft te hakken of kolen hoeft te stoken.
 • Schoon: pelletkachels produceren minder as en roet dan traditionele houtkachels.
 • Instelbare warmte: pelletkachels hebben vaak een thermostaat waarmee u de warmte kunt regelen en aanpassen aan uw behoeften.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een kleine pelletkachel?

Bij het kiezen van een kleine pelletkachel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Afmetingen: Meet de ruimte waar u de kachel wilt plaatsen en kies een kachel die past bij de grootte van de kamer.
 • Brandstofverbruik: Bekijk de brandstofverbruikscijfers van de kachel om een idee te krijgen van hoeveel pellets u nodig heeft om uw huis te verwarmen.
 • Functies: Kijk naar de functies die de kachel biedt, zoals thermostaatregeling, automatisch voersysteem en timerfuncties.
 • Geluid: Let op het geluidsniveau van de kachel, vooral als u deze in uw slaapkamer of woonkamer wilt gebruiken.
 • Onderhoud: Overweeg de onderhoudsvereisten van de kachel en hoe vaak u de kachel moet schoonmaken.

Beoordelingscriteria voor de beste kleine pelletkachel

Bij het beoordelen van de beste kleine pelletkachel hebben we rekening gehouden met verschillende factoren, waaronder:

 • Efficiëntie: Hoe efficiënt is de kachel in het verwarmen van uw huis?
 • Afmetingen: Past de kachel in de ruimte waar u hem wilt plaatsen?
 • Geluidsniveau: Produceert de kachel veel lawaai?
 • Brandstofverbruik: Hoeveel brandstof verbruikt de kachel en hoeveel kost het om de kachel te laten werken?
 • Functies: Biedt de kachel handige functies zoals een thermostaatregeling en automatisch voersysteem?
 • Onderhoud: Hoe vaak moet u de kachel schoonmaken en onderhouden?

Top 5 beste kleine pelletkachels in detail

1. Piazzetta P938M

De Piazzetta P938M is een stijlvolle en compacte pelletkachel met een vermogen van 9,2 kW en een rendement van 90%. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 150 m³ en heeft een brandstofverbruik van 0,6-1,8 kg/uur. De kachel heeft een ingebouwde thermostaat en een automatisch voersysteem. Het geluidsniveau van de kachel is 39 dB.

piazzetta p938

2. MCZ Cute

De MCZ Cute is een compacte pelletkachel met een vermogen van 8 kW en een rendement van 92%. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 170 m³ en heeft een brandstofverbruik van 0,6-1,5 kg/uur. De kachel heeft een handige afstandsbediening en een automatisch voersysteem. Het geluidsniveau van de kachel is 43 dB.

mcz cute

3. Extraflame Comfort Mini

De Extraflame Comfort Mini is een kleine en krachtige pelletkachel met een vermogen van 8 kW en een rendement van 92%. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 175 m³ en heeft een brandstofverbruik van 0,6-1,8 kg/uur. De kachel heeft een thermostaatregeling en een automatisch voersysteem. Het geluidsniveau van de kachel is 43 dB.

nordica comfort mini

4. Palazzetti Ecofire Eldora

De Palazzetti Ecofire Eldora is een compacte en efficiënte pelletkachel met een vermogen van 9,1 kW en een rendement van 90%. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 130 m³ en heeft een brandstofverbruik van 0,5-1,5 kg/uur. De kachel heeft een thermostaatregeling en een automatisch voersysteem. Het geluidsniveau van de kachel is 43 dB.

palazzetti ecofire eldora

5. Edilkamin Yana 7 kW

De Edilkamin Yana 7 kW is een kleine pelletkachel met een vermogen van 6,9 kW en een rendement van 88%. Deze kachel is geschikt voor ruimtes tot 120 m³ en heeft een brandstofverbruik van 0,7-1,6 kg/uur. De kachel heeft een thermostaatregeling en een automatisch voersysteem. Het geluidsniveau van de kachel is 38 dB.

Veelgestelde vragen over kleine pelletkachels

Wat zijn de voordelen van een kleine pelletkachel?

Een kleine pelletkachel neemt minder ruimte in beslag dan een grote pelletkachel en is daarom geschikt voor kleinere ruimtes. Bovendien zijn kleine pelletkachels vaak goedkoper dan grote pelletkachels en verbruiken ze minder brandstof.

Hoeveel kost een kleine pelletkachel?

De prijs van een kleine pelletkachel varieert afhankelijk van het merk, het vermogen en de functies van de kachel. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 1000 en 2000 euro.

Hoeveel pellets verbruikt een kleine pelletkachel?

Het brandstofverbruik van een kleine pelletkachel varieert afhankelijk van het vermogen van de kachel en de gewenste temperatuur in uw huis. Over het algemeen verbruikt een kleine pelletkachel ongeveer 0,5-1,8 kg pellets per uur.

Conclusie

Als u op zoek bent naar de beste kleine pelletkachel, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals efficiëntie, afmetingen, geluidsniveau, brandstofverbruik, functies en onderhoudsvereisten bij het maken van uw keuze. De Piazzetta P938M, MCZ Cute, Extraflame Comfort Mini, Palazzetti Ecofire Flora en Edilkamin Mini zijn allemaal goede opties voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en compacte pelletkachels.